Tuesday, August 10, 2010

ogostos (ogos dalam bahasa arab) ~~



sedar x sedar..dah bulan ogos dah...kalo nak ikutkan..aku pling tggu bulan 8...bukan sebab birthday aku saje..tp...sebab bulan kemerdekaan...pastu..aku sndiri suke no.8 (bulat2 cam aku) :D
dan tanpa di sedari...ramadhan tahun ni jatuh dalam bulan 8..secara tepatnya..pada 11 ogos....
wahh..birthday aku..awal ramadhan..cuti...duduk umah...bosan... ~,~
hurmm....pagi-pagi bangun tengok seberapa ramai yang wish aku...hehehe..actually..x ramai pon..sebab aku x suke heboh2kan....even..kat fb aku pon aku x letak d.o.b aku...sape yang tau..ingat kat aku..terus je la wish...
dis morning...bangun sahur...pas sahur...tolong mama wat kueh raye...even...smpai skrg aku x tido lagi...aku nak cube wat camni la tiap2 ari...
orang cakap hidup ni x lame...so..bile lagi nak tingkatkan amal ibadah...orang cakap hidup lebih manis kalau kita sulamkan ngan amal ibadah...so..aku harap bulan ramadhan kali bawak pengertian besar dalam hidup aku...ngan kehadiran orang yang aku cinta sangat dari dulu sampai skrg...... ^_^
malam tadi...aku gi solat terawih..alhamdulillah...dapat la 8 rakaat + 2 witir....ngan keadaan aku yang selsema + mcm nak demam...dpat gak aku wat semayang terawih...then..de tazkirah sket...so..aku nak share pe yang aku dgr....


~nama saya SYA'BAN...sy ingin mengingatkan anda bahawa jiran sy iaitu RAMADHAN akan datang mengunjungi anda bersama isterinya iaitu REZEKI dan kedua2 anaknya iaitu SAHUR dan IFTAR..mreka akan ditemani oleh ketiga2 cucunya iaitu RAHMAT, BARAKAH dan KEAMPUNAN.mereka akan pulang slps 30 hari dengan menaiki psawat EID AIRLINES...hargai mereka dan anda akan mdpt barakah..INSYA'ALLAH~


pas aku dengar cite ni..aduh..meremang bulu roma aku...hurmm... ~,~

adeh..bosan gak duduk umah cuti2 ni...sunyi...birthday cam x birthday jek... T_T
pagi tadi kak wan dah call...wish birthday...siap tanye x g celebrate?
nak celebrate amende..pose...dah la cuti...hurm...xpe la...mesti de hikmah kan?? :D

my words 4 today....

~aku akan terus meningkat dewasa dan tua...aku akan menjadi semakin kuat dan tabah....aku akan belajar dan terus belajar...hidup ini bukan mudah...hidup ini perlukan pengorbanan...dan aku akan terus berkorban walaupun aku sendiri tak mampu tuk harunginya~ ^_^




2 comments:

  1. happy bufday cik faries .... ;)) may allah bless u my dear ...

    ReplyDelete
  2. tq cik fatihah~~!!
    camat poce~!!!

    ReplyDelete